Wielkanocna kanapka z pasztetem

Kolejna nietypowa Wielkanoc… A skoro ostatnio wszystko jest dziwne, to czemu nie zrobić na niedzielne śniadanie wielkanocnej kanapki?

Składniki:

  • chleb,
  • masło,
  • pasztet,
  • chrzan,
  • powidła śliwkowe,
  • opcjonalnie sałata,
  • jajko,
  • szczypior

Kromki chleba smarujemy masłem. Pasztet kroimy na plasterki i kładziemy na chleb. Chrzan (2 łyżki) mieszamy w miseczce z powidłami śliwkowymi ( duża łyżeczka). Tak przygotowany chrzan nakładamy na kanapkę. Jeśli mamy i lubimy możemy dodać liście sałaty, pokrojone w kostkę czy w plastry jajko na twardo i posypać posiekanym szczypiorem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *