(Insta)English Breakfast

Angielskie śniadanie – sycące i dające energię na pierwszą część dnia… Trochę bardziej podkręcone od oryginału, dzięki kilku małym, a jednak znaczącym dodatkom…. co więcej, możliwe w wersji wege.

Angielskie śniadanie:

  • jajka
  • puszka fasoli w sosie pomidorowym
  • szpinak
  • pieczarki
  • ser halloumi
  • frankfurterki
  • pomidorki koktajlowe
  • czosnek
  • cebula
  • masło
  • pieczywo
  • odrobina oliwy, sól, pieprz

Pomidorki pieczemy w piekarniku podobnie, jak w przypadku pomidorków i zapiekanej fety. W między czasie na jednej z patelni smażymy halloumi. W garnku podgrzewamy fasolę w sosie. Szpinak podsmażamy na maśle z czosnkiem, a pieczarki z cebulką. By nie wystygły chowamy je do piekarnika. Na koniec smażymy jajka oraz gotujemy frankfurterki. Gdy wszystko jest już gotowe nakładamy na talerze i podajemy ze świeżym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *